Home
About Us
IT Projects
Download
Screen Shots
Training & Courses
Publications
List of References
Clients
Personal Collection of Quotations
House of Thinking & Imagination

FAQ
Feedbacks


Search

Soalan Lazim / FAQ        Disenaraikan soalan dan jawapan kepada masalah yang selalu dihadapi dalam organisasi. Saudara boleh mengemukankan soalan baru bagi mendapat jawapan jika tiada yang tersenarai di sini.

 • Kenapa kita perlu Berfikir Di Luar Kotak? :
   Pakar-pakar berfikir menyatakan bahawa semasa kita berfikir, minda kita berfungsi dengan mengenal pasti corak-corak dan framework yang terbentuk dan terpupuk sekian lama di dalam minda. Pengalaman, dan pembelajaran melalui hidup memberi corak dan framework, yang kemudiannya memberi kita norma, cara, nilai, dan sempadan semasa kita bertindak. Sempadan ini memberi kita keselesaan, dan konsistensi perlakuan kita.

   Bertindak di dalam persekitaran yang sama iaitu di mana corak dan framework ini terbentuk, tidak mendatangkan masalah. Namun realitinya, persekitaran kita sentiasa berubah dan dinamik, maka dalam keadaan begini perlakuan biasa tidak lagi membantu malah membawa masalah kerana tidak lagi sesuai. Pada masa inilah kita diperlukan mengubah cara tindakan khususnya cara berfikir. Cara berfikir yang dimaksudkan ialah yang terkeluar dari corak dan framework sedia ada. Kita sewajarnya boleh berfikir di luar kotak corak dan framework asal.

   Isunya di sini bagaimanakah caranya berfikir di luar kotak sebagaimana yang digagaskan oleh pemimpin-pemimpin negara. Sekiranya anda berminat, silalah hadirkan diri di dalam Bengkel Berfikir Di Luar Kotak yang kami tawarkan. Sila lihat brosur berkenaan.

 • <<< Beginn << Previous  1  2 
  6 Records Found

  Copyright © Menara Technology & Training 2004-2005.  All rights reserved.

  Powered by Mac OS X Server